foto: Instagram/@dagelanparikan dan SIAPGRAK.COM
Mau pantun 2 baris, 4 baris, semua pantun ini bisa kamu jadi referensi mencuri hati gebetan.

SIAPGRAK.COM - Bucin adalah budak cinta. Julukan tersebut sering diberikan untuk orang yang sedang mabuk cinta. Orang bucin juga dicap akan melakukan segalanya untuk pasangannya. Ya, seperti yang diketahui, ketika jatuh cinta, seseorang biasanya akan melakukan apa pun untuk membuat sang pujaan hati merasa bahagia. Dari mulai memberikan kejutan ataupun kata-kata romantis.

Kata-kata romantis bisa diberikan kapan saja, pagi, siang, ataupun malam hari. Untuk merangkai kata-kata romantis, kamu nggak hanya bisa menggunakan bahasa Indonesia tapi juga bisa dengan bahasa daerah, seperti bahasa Jawa. Saat ini, banyak orang menggunakan bahasa Jawa untuk mengungkapkan perasaannya. Namun, supaya kata-kata yang kamu berikan jadi makin gereget, kamu bisa merangkai kata-kata romantis jadi sebuah pantun.

Buatlah pantun romantis yang bisa menggambarkan kebucinan kamu dengan doi. Bikin dia tersipu malu hingga ketawa ngakak mendengar pantun dengan bahasa Jawa. Sebagai referensi, yuk simak 55 pantun bucin bahasa Jawa, dirangkum SIAPGRAK.COM dari berbagai sumber pada Selasa (12/10).

Pantun bucin bahasa Jawa 4 baris.

foto: Instagram/@pantun_jawa

1. Pamit lungo menyang pacaran
Jebule dolan nang Palagan
Senajan ati lagi kelaran
tangi saur kudu tetep jalan

2. Lungo warung tuku jamu
Pesen limo gari siji
Nek aku tresno marang sliramu
opo yo kudu seloro iki

3. Cah wedok sangune bedak,
Ono cah lanang untune gingsul
Niat kulo sampun badhe cedak,
nanging nyatane malah diaturi wangsul

4. Bisa ngendhang
Ora bisa nyuling
Bisa nyawang
Ora bisa nyandhing

5. Jumat kliwon udane gerimis
Enake ngopi karo mendoan
Tak sawang sawang koe tambah manis
Sayange koe ra ngajak balikan

6. Wet kates jumlah e papat
Tuku jamu katutan paku
Wesss rausah sambat
Jodohmu iku sebenere aku

7. Dino Jumat dino Minggu
Lungo wedangan srawung kekancan
Rindune kumat pengen ketemu
Neng kok kelingan wes dadi mantan

8. Tuku gendis nek pasar minggu
Ojo lali tuku madu
Hai manis piye kabarmu
Aku kangen karo esemmu

9. Paijo ngasah belati
Belati gawe mbeteti gurami
Masio koe ngayelke ati
Tapi aku cinta setengah mati

10. Lagi bal-balan kecocok paku
Ora nulungi malah padha ngguyu
Senajan kowe wis ninggal aku
Tetep tek tunggu sekuat-kuate atiku

11. Ngedusi wedhus nganggo banyu
Neng cedak kalen ngisor wit lumbu
Ra ngurus opo jawabmu
Pokokmen I love you

12. Esuk-esuk cuacane cerah
Golek kerja sing barokah
Kancane wis pada nikah
Lhaa aku nglamar ae susah

13. Dino minggu menyang Magelang
Mulihe lewat Solo
Sakjane wes kebacut sayang
Tapi ora wani kondo

14. Ning sumur golek banyu
Banyune ono ning Magetan
Golek bojo ora kudu ayu
Sing penting atine nyaman

15. Tonggo sebelah dodol jamu
Minggu wingi munggah kaji
Yen aku tresno awakmu
Opo kudu seloro iki?

16. Malem jumat tuku jamu
Mulihe lewat Suramadu
Senenge nyanding sliramu
Atiku rasane syahdu

17. Sore-sore numpak yamaha
Tuku jahe nggo gawe jamu
Seora-orane wes berusaha
Senajan ora bernilai ning matamu

18. Tuku cakwe tekan Jerman
Karo pacare dolan ning karoke
Ojo gawe cah wedok nyaman
Yen akhire mbok tinggalke

19. Ning radio ono Budi Doremi
Budi Doremi duet karo Suketi
Masio iki iseh pandemi
Sliramu tetep ning ati

20. Manuk lebet wernane abang
Saben isuk mesti dikeki pakan
Jarene kowe sayang?
Kok malah ditinggalkan?

Pantun bucin bahasa Jawa 2 baris.

foto: Instagram/@dagelanparikan

21. Tuku kayu neng cedhak Pasar Triwindu
You are not alone, im here with you

22. Godong tales godong duren
Chat ora dibales padahal online

23. Neng lapangan dolanan dakon karo Paul Pogba
Tiwas tenanan ha kok kono jebul malah mung coba coba

24. Dino minggu tanggal dua dua
Sing dirindu kok malah mendua

25. Ana kembang ketancep paku
Nek temenan sayang temoni Bapakku

26. Udan-udan lemah teles
Tiwas chat di enteni jebul ra dibales

27. Tuku bungkusan, njerone jajanan
Wes kadung nyaman, jebul mung konconan

28. Nonton wayang karo dik salwa
Jarene sayang tapi kok mung liwat WA

29. Mangan roti dicampur kluwo
Duh Gusti paringono jodoh kagem kulo

30. Gula pasir kopine luwak
Wani naksir ora wani nembak

31. Bunga sepatu bunga dahlia
Kalah ayu menang setia

32. Tuku banyu tekan Jerman
Ora kudu ayu sing penting nyaman

33. Weruh coro nang ngisor runtah
Senajan jomblo sing penting atine bungah

34. Lewat Stasiun Tugu nggowo pari
Senajan iki minggu tresnaku ratau prei

35. Dino minggu tanggal dua dua
Sing dirindu kok malah mendua

Pantun bucin bahasa Jawa bikin ambyar.

foto: Instagram/@parikan_jowo6969

36. Suket teles kudanan sore
Atiku ngenes mikirke kowe

37. Mbah kakung putune ayu
Arep ditembung malah mlayu

38. Kayu gedang cacahe pitu
Cintaku terhalang karo bapakmu

39. Kathol suwek kecepit lawang
Gayane cuek padahal sayang

40. Ngombe cincau mangane bakwan
Mung sebatas konco tapi nduwe perasaan

41. Kendaraan baru di gondol pacu
Woy cah ayu, I love you

42. Tuku siwak malem kemis
Yen kroso penak ora gelem uwes

43. Nyambut gawe maculi sawah
Ora ono kowe ora masalah

44. Kuwi wit degan udu koco
Iki perasaan ojo mbok gawe loro

45. Ngombe es cendol gulone putih
Wes atiku mbuk gondol malah digawe sedih

46. Godong klapa jenenge klari
Arep nyapa wedi dicueki

47. Nyangking klapa kiwe tengen
Ora nyapa ora berarti ora kangen

48. Tuku dawet nang pinggir dalan
Pikirane mumet mantane wes nyebar undangan

49. Dinone kamis tanggale pitu
Arepo hubunganmu romantis durung tentu wong tuwone setuju

50. Tuku bungkusan, njerone jajanan
Wes kadung nyaman, jebul mung konconan

51. Kembang dahlia kembang krisan
Kegawa angin tiba nang ratan
Percuma esih nyimpen perasaan
Nek wis ora mungkin bisa dadian

52. Tuku sego duite ilang
Tekan omah entuk ketan
Eehh aku cuma mau bilang
Piye kabarmu mantan?

53. Sore-sore masak rempelo ati
Mak bedhundhug ono wong edan
Piye wis tak tresnani setengah mati
Malah jebul kowe main wedokan

54. Kitab kuning kitabe santri
Tahu tempe menu sarapan
Ayo kabeh sing sregep ngaji
Tak usahlah kelingan mantan

55. Adiku dolan Semarang
Mulihe tuku unggas
Wis kadung sayang
Blas ora digagas